Mezar Bakımının Önemi

Mezar Bakımının Önemi

Mezar Bakımının Önemi

Mezarlar, yakınlarını kaybeden insanlar için onları görmek ve kendilerini iyi hissetmek istediklerinde yeni ziyaret noktaları olmaktadır. Bundan dolayı kişiler artık kaybettikleri yakınlarına değer verdiklerini onlara sundukları güzel ve temiz mezarlar ile anlatmaktadır. Bunun için de mezar bakımı yapan profesyonelleşmiş kişilere başvurmaktadırlar. Bu işlemler belirli yöntemlerin sırayla uygulanması ile yapılmaktadır.


Mezar bakımı sırasında ilk önce çevrede bulunan çöpler kaldırılmaktadır. Mezarlık içerisinde bulunan ağaçların dökülen yaprakları mezarlıkların üzerine düşmekte ve rüzgarın etkisiyle de yakın civarda bulunan bazı atıklar mezarların etrafına sürüklenmektedir. Bundan dolayı orada olmaması gereken her şey toplanmaktadır. Bu işlemin ardından toprak üzerinde yetişen yaban otlarının diğer bitkilere zarar vermemesi adına temizliği yapılmaktadır. Mezar peyzajı yapılmadan önce de toprak havalandırılmakta, ihtiyaç duyulursa gübrelenmekte ya da değiştirilmektedir. Toprakla ve çevre temizliğiyle ilgili uygulamalar tamamlandıktan sonra mezar taşı özel bir sıvı ile temizlenmektedir. Ayrıca doğanın neden olduğu dış etkenler sonucunda mezar taşı üzerinde bulunan yazıların renkleri solabilmekte ya da kaybolmakta ve bundan dolayı da renkler tazelenmektedir.


Mezar bakım uygulamaları bu konu üzerinde uzman kişilerce belirli aralıklarla düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Bütün bunlar gerçekleştirilmediğinde mezar taşı yüzeyinde aşınma, toprakta çürüme ve mezar yazılarında silinme gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Eğer devamlı olarak bakım yapılırsa kişilerin tanıdıklarının ve sevdiklerinin mezarları tertipli bir şekilde ziyaretçilerini bekliyor olacaktır.